Ana içeriğe atla

Mis Gibi Kokuyoruz! Parfüm tavsiyeleri






NOT: Burnunuzun kokular arasında geçiş sağlayabilmesi, karıştırmaması için her parfümden sonra kahve koklayın. Bu yazıda bayanlar kendine parfüm seçebilir en azından seçenekleri daraltabilir, erkekler de hediye için fikir sahibi olabilir. Benim kendi seçtiklerim dışında çoğunluğu oluşturan hediye parfümler yine temiz kalbimin rolüyle tam istediğim parfümlerdir. Raf ömürleri en fazla 2 yıl olduğundan çoğunu açmadım. biten şişeleri de kaldırdığım yazlık veya kışlık kıyafetlerin arasına koyuyorum böylece yarım yıl sonra çıkardığımda naftalin yerine sevdiğim biten parfümler kokuyor. Keyifli okumalar ve pıs pıslamalar!
  1. 212 VIP Carolina Herrera- Eau de Parfum: İçeriğinde rom,bitter, turunç, misk, gardenya, vanilya ve tonka fasülyesi bulunuyor. Reçine alt notasına sahip. Oldukça kalıcı bir parfüm. Fakat fresh değil, az biraz ağır gibi.  One Million'a benzeyen bir kokusu var. ''This is a private party. Are you on the list?'' sloganıyla baya cool bir imaja sahip. Kutusu çok güzel bence. Kokusu da güzel ama gençlere çok hitap etmiyor. ilk başta baharatlı gibi gelse de sonradan vanilya ve rom  yoğunlaşıyor. Yani hem maskülen hem kadınsı denilebilir.



2-Roberto Cavalli Paradiso - Eau De Parfum: Floral-odunsu-misk grubundan. Turunçgillerden bergamut ve tatlı mandalina, yaban yasemini; alt notaları ise fıstık çamı, selvi akoru ve pembe defne yaprağı. Çok kalıcı.Turunç yoğun geliyor ama yine de ağırlığı olan kadınsı bir koku. Adı gibi huzur veren bir parfüm ve oldukça dikkat çekici.

           
3- Guess Seductive: Üst notalar bergamot, siyah frenk üzümü, armut; orta notaları yasemin, Afrika portakal çiçeği ve süsen kökü. Baz notaları ise vanilya, buhur ve kaşmir odunu. Pek kalıcı değil diye hatırlıyorum(bitireli çok oldu). Floral odunsu grubundan. Eh işte bana göre.

4-  Svarovski Aura- Eau De Parfum: Şişesi çok şık ben bayılıyorum. İlk sıkınca baya tütsülü ama sonradan oryantal çiçek ve baharat. İçeriğinde litchi ve Bulgar gülü var. Orta notalarını sümbülteber, pembe biber ve tütsü, baz notalarını ise kehribar, benzoin, paçuli ve beyaz misk oluşturuyor. Daha çok hoş bir sonbahar kokusu. Tütsü olsa bile bence gençler de kullanabilir. 








5- Moschino Glamour- Eau De Parfum: Bu koku ise hem tuzlu hem floral- misk. Pek kalıcı değil maalesef. Her mevsim gider ama daha çok gündüz kokusu. İçinde deniz tuzu, mandalina çiçeği, pelin, amber çiçeği, Catteliya orkidesi, nilüfer, sedir var.  Güzel bence.

6- Gucci Flora- Eau De Toilette:  Bu baya çiçek çiçek bir koku. Tam yaz kokusu yani; sabah akşam kullanılır. Çok kalıcılık beklemeyen ama bu parfümden. Bu bir genç kız kokusu. Şişesi de hanım hanımcık. Çiçek, turunç, fresh,, gül, meyve! Yazın çok kullandım hala bitmedi.

7- Miss Dior Cherie- Eau De Parfum: Ben bu kokuya aşığım. Tatlı kokular beni mutlu ediyor. Ama iç bayıcı olmayacak. Tatlı, meyveli, karamel, paçuli, kiraz ve baya iştah açıcı. Yaz kış kullanılır bence. Romantik bir koku. İçindeki yabançileği ve karamel gençlere de yönelik olmasına imkan sağlıyor. Hem de kalıcı. Ben kullanmaya kıyamadığım için bitiremedim.










8- Hermes Kelly Caleche- Eau De Toilette: Bir türlü sevemediğim öyle yıllardır duran bir koku. Gündüz kullanıma uygun. Bence hiç bir kadınsılığı yok ve maskülen de değil. Karakterini oturtamamış bir parfüm. Deri üst notalı, çiçek, gül ve en çok pudralı bir koku. 


9- Dolce Gabbana The One- Eau De Parfum: Ne istediğini bile, oturaklı kadının kokusu. Kışın en çok kullandıklarımdan. Yine pudralı ama karakterli. Vanilya, meyve, tatlı, beyaz çiçekli, pudralı, kehribarlı. Oldukça kalıcı. Odunsu- misk grubundan. Anlayacağınız üzere biraz ağır ama hoş bir koku.

10- Thinking of You by Mary Kay: Bittiğine en üzüldüğüm, hediye gelmeden önce hiç bilmediğim çok tatlı bir parfüm. Meyveli, tatlı, vanilyalı, turunçgil ve paçulil grubundan. Genç kız kokusu ve gündüz gider. İçinde erik, şeftali; orta nota olarak yasemin, hanımeli, vadi zambağı var. Baz notaları ise paçuli, misk, vanilya. Maalesef ki hiç kalıcı değil.

11- Chanel Allure- EDP:  En iddialı parfümlerden olmakla beraber daha çok orta yaşa hitap ediyor. Chanel farkı diyelim. Turunçgil, vanilya, çiçek grubundan. Çok kalıcı. Bergamot, mandalina, şeftali, manolya, gül, sedir, vanilya, lotus, sedir içeriğini oluşturuyor.

12- Chanel Chance- EDP: En sevdiklerimden. Ama kalıcı değil. Her mevsim kullanılır ama daha çok baharımsı. Gençler de rahatlıkla kullanabilir bence. Beyaz çiçek, pudra, vanilya, misk grubundan. İçinde bolca vanilya, yasemin, iris, beyaz misk var. Rahatlatıcı ve sexy bir koku.

13- Moschino Funny: Fresh kokuların en güzeli en karakterlisi . Etrafa neşe saçan ne ara bittiğini anlamadığım koku. Gündüz ve yaz kokusu tabiki.  Turunçgil, fresh, odunsu grubundan. üst notaları, portakal, kırmızı frenk üzümü, limon, greyfurt; orta notaları müge, papirus, çay gülü, tarçın yaprakları; alt notaları ise Tanaka ağacı, misk ve sedir oluşturuyor. Odunsuluğu yeşil çay kıvamında. Kalıcılığı da fena değil. 

14- Gucci Rush: Bu koku kendini hemen belli eder. Seven çok sever sevmeyen nefret eder. Gece iyi gider ve daha çok kışın. Ağır hatta baş ağrıtıcı bir koku fakat aşık edici özelliği var. Kadınsı ve çok genç işi değil. Baya baya kalıcı. Beyaz çiçek,aromatik, paçuli biraz da vanilya ve meyve grubunda. Kutusuyla tam bir uyum içinde; dikdörtgen ve kırmızı. Sanırım sevmeyenler seksiliği biraz bayağılığa kaçacak boyutta olduğundan sevmiyordur ki ben de bu yüzden 30 yaşıma kadar pek kullanmayı düşünmüyorum. Yasemin, Türk gülü,vanilya, paçuli içeriyor.



15- Moschino Chich and Chip: Adı üstünde şık ve ucuz bir parfüm. Karakteristik bir özelliği yok. Ben sevmedim. Turunçgil, çiçek, odunsu grubundan. Çok da eski ve yıllardır satışta. Bence hediyelerin çoğunu bu parfüm oluşturuyor. - Aşkım bana Moschino alsana. + Alıyım aşkım. Kutudan bu çıkmıştır eminim. Üst notasını su çiçeği ve turunçgil oluşturuyor. Orta notalarını gül, yasemin, menekşe, şakayık. Baz notalarını sedir, misk,vanilya, orkide ve gri amber. Bu kadar çok şey konup da bu kadar kokmayan başka parfüm var mı acaba.

16- Marks & Spancer True Red: Bir zamanlar çok sevdiğim bir kokuydu. Misk, paçuli, tatlı grubundan. Kış boyu kullanılabilir. Üst notalarda portakal ananas; orta notalarda adaçayı, yasemin; baz notalarda misk ve paçuli var. Fiyatı da ucuz. Hediye olarak Chich and Chip ten daha güzel bence. Kalıcılığı hiç fena değil.

17- Zara Woman İntense: Odunsu meyveli tatlı grubundan çok sevdiğim bir koku. Çantaya atmalık o minik şişelerine kanmayın zira kapağı açılıp tamamı çantanıza dökülebilir. Çünkü sprey başlığı yok. Hafif ve tatlı bir kokusu var. Her mevsim gündüzleri kullanılabilir. Kalıcı değil. 

18-  Versace Crystal Noir: Çok kalıcı ve güzel bir parfüm. Hem fresh hem şehvetli denebilir. Misk, baharat, coconut grubundan. İlk başta baharatlı gelen kokusu sonra fresh hale geliyor. Coconut grubundan olsa da çok algılanmıyor. Bence gayet hoş. Ama gece kullanmayı tercih ederim.

19- Ralph Lauren, Lauren EDP: Ralph Lauren'in ilk kadın parfümü. Çİçeksi ve odunsu. Gündüz kullanıma uygun ve sonbahar kokusu. Çiçeksi üst notaları, odunsu ve baharatlı devam ediyor. Baz notalarını klasik üçlü gül, karanfil, menekşe oluşturuyor.

19- Cacharel LouLou EDP: Oldukça keskin ve sert bir koku. Maskülen ve farklı. Ben çok tercih etmiyorum biraz acı denebilir. Pudralı grubundan.  Cesurve vahşi kadın kokusu. Kışın ve sonbaharda özellikle gece için uygun. Üst notalarını, menekşe, erik, siyah frenk üzümü, kadife çiçeği ve anis ; orta notalarını, sümbültüter, turunç ve ylang ylang; alt notalarını da tonka fasülyesi, vanilya ve balsam karışımı oluşturuyor. Oldukça kalıcı.
20- Lancome De L'orangerie Eau De Toilette: Turunçgil ve beyaz çiçek grubundan bir yaz kokusu. Lancome'un ultra pudralı orta yaş kokularından sonra bu daha tatlı ve odunsu koku beni memnun etti. Fransız bahçelerinde baharda yürüyüş yapıyorsunuz hissi veren parfümdür. Parfümlerinin 40. yılı şerefine çıkartılmış. Üst notalarını portakal çiçeği ve turunçgiller oluşturuyor. Temel notalarında yine portakal çiçeği ve beyaz yasemin var. Kalıcılığı iyi değil. Yazın ve baharda kullanılabilecek bir gündüz kokusu.

21-  Kenzo Jungle EDP: İsmini Kenzo'nun Paris'te açtığı ilk butikten alıyormuş. Çok karakteristik bir koku ve kışın kullanıma uygun. Bence sabah akşam sıkılır ama zaten o kadar kalıcı ki sabah sıksanız akşamı da idare eder. Baharat ve tatlı bir koku. Mandalina, kakule, karanfil ve kimyon içeriğini oluşturuyor. Baz notalarını, paçuli, amber, vanilya, mango ve beni en çok şaşırtan kediotu oluşturuyor. Herkese yakışmayan bir parfümdür ve seven çok sever sevmeyen nefret eder.

22- Calvin Klein Euphoria EDP:  Odunsu çiçeksi ve pudralı grubundan. çok sevdiğim bir gece kokusu ve her mevsime uygun. Bence çok asil bir koku ve pudralı olmasına rağmen ağır veya tatlı değil. İnanılmaz kalıcı. üst notalarınınar, hurma ve taze yeşiler, orta notalarını lotus, champaca çiçeği, siyah orkide; alt notalarını da amber siyah menekşe krem tonu ve maun ağacı oluşturuyor. Kullananlarda bağımlılık yapan bir parfüm. Kendini de hemen belli ediyor. Dolayısıyla bir kadını kokusundan tanıyanlar genellikle bu kokuyla tanıyorlar.

23- Tommy Girl Brights EDT: Enerjik, genç, zarif kızların kokusu. Kalıcı değil. Hafif bir koku gündüz kullanıma uygun. Yeşillik çiçeksilik hakim. Ekşi meyveler; bergamot, limon, lavanta, siyah frenk üzümü, sardunya üst notalarında oluşuyor. mayıs gülü, yasemin, mimoza, kremsi irisle devam ediyor. Baz notalarını da safran, köknar balsam, meşe yosunu, çay, bal, beyaz misk oluşturuyor.
24- Guerlain Idylle EDP: Oldukça floralve fresh. Kalıcılığı da hiç fena değil. Ama Gucci Flora gibi sadece çiçek kokulu parfümler beni çok tatmin etmiyor. Üst notalarını frezya, ahududu ve gül; orta notalarını yasemin, şakayık, zambak ve bulgar gülü; alt notalarını da misk ve paçuli oluşturuyor. Bu parfüm, çiçek kokuları arasında biraz fark yaratmış. İsmi de iki farklı anlama geliyor: gerçek aşk ve kır bahçesi  (idil diye okunur).



25- Kenzo L'eauParKenzo EDT: Sıradan ve mutlu kadın için tasarlanmış hafif bir koku. Floral grubundan. Kutusu oldukça sıradan ama 'su gibi' iddiasıyla yaratılmış zaten. Hiç kalıcı değil. Bahar kokusu. 

26- Tous Sensual Touch: ''Sensuality becomes parfum'' sloganıyla piyasaya sürülmüş, sevgiliye yazılan mektuptan esinlenmiş bir parfüm. Çok severek almıştım hatta hiç bir şey beğenmediğim bir gün bunu koklayıp almak istedim. Başka bir özelliği de İspanyol Kraliyet ailesinin kullandığı İspanya menşei bir parfüm. Floral meyveli tatlı ozonik grubundan.Üst notası pembe greyfurt, menekşe, böğürtlen; orta notasını Arap yasemini Tiare çiçeği ve orkide oluşturuyor. Alt notada ise paçuli ve vanilya var. Farklı bir koku fakat kalıcılığı iyi değil. 
27- Valentino Rock n Rose Couture: Rome Valentino'nun 45. yıldönümü için çıkarılmış bir parfüm.Floral grubuna giriyor ama ağır bir koku. Ben sevmiyorum. Sadece şişesi güzel hatta. Konteslere layık siyah dantel ve kara güllü bir tasarımı var. Gençlere hiç yakışmayacak bir koku. Siyah frenk üzümü ve gül özlü. Gül biraz buram buram geldiğinden bir esprisini göremiyorum. Couture olmayan orjinali daha güzel sanki.
28- Victoria's Secret Victoria: Londra'daki o 4 katlı VS mağazasından tanıtımını melek kanatlarıyla yaptıkları için olsa gerek bunu alıp çıkmıştım. Çok karaktersitik olmasa da şekerli ve hafif bir kokusu var. Bol bol sıkarım diye büyük boy body sprey şeklinde aldım. Ama hemen uçuyor sürekli taşımak gerek. Victoria ismi verilerek ikonikleştirilmiş bir VS parfümü. Yazın sabah akşam kullanılabilir bence. 

parfüm şişesi böyle

29- Victoria's Secret Coconut Passion: bildiğimiz coconut ve vanilya kokusu. VS'nin en bilindik body spreylerinden. Ama Madam Coco'nun vanilya kokusuyla alakası yok. Çok tatlı ama bayıcı değil. İnsan yemek istiyor. The Body Shop'un vanilyasıyla kapışır. Kışın kullanılır. Parfüm olarak yok ama vücut losyonu,bodysprey,duş jeli,yüz havlusu ve küçük taraklı hediyelik seti çok tatlı.






30- Salvatore Ferragamo İncanto Shine: Meyveli, tatlı, tropikal grubundan. Hafif bir yaz kokusu. Fresh notalardan ananas, bergamot ve tutku meyvesi ile başlıyor; pembe şakayık, frezya, şeftali özlü, sedir amber, misk alt notalı. Genç kızlara uygun hoş bir koku bence.





















Yorumlar

  1. Parfümün üst notalarında mandalina yaprağı, kırmızı greyfurt ve nar bulunuyor. Orta notalardaki sedir ağacı kokuları, alt notalardaki paçuli, sandal ağacı ve Peru balsamı ile birleşiyor. buna benzeyen bir koku tavsiye edermsnz

    YanıtlaSil
  2. Zara 03 Caipirissima Bayan Parfüm arkadaşlar bu parfümü arıyorum :S yardım edin. harikaydı

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

21. Yüzyılda, milenyumdan 15 yıl sonra. Kahve kokusu ve bir küçük mumun altında nasıl da saklanıyorum. Dışarıda koşan çantalar, şemsiyeler beni bekliyor, rolümü yapıyorum. Bana her şey gelişmemiş geliyor ama bir Ortaçağın Rönesansı kadar sanata muhtacız. Belki de bütün gazeteler origami yapılmalı, tüm müziklerde hafiften de olsa dans edilmeli, tüm öpücüklerde minimum belli bir miktar sevgi olmalı. Her gülümseme gerçek olmalı, gerçekleşmeli de. Bulutlardan pamuk şeker kokusu da gelsin mi? Tamam bu çok fazla olurdu. Ama sevgi, çokça üretilip az tüketilmeli . Bunu da kimseye söylemeden ama cesurca yapmalı. Kumun üzerindeki şekiller orada birinin birini sevdiğini -hatta seviştiğini- göstermeli. Bir resimdeki her fırça darbesi birinin birini severken, okşarken yaptığı vurgulardanmış gibi gözükmeli. Bir plan ya da bir işin sonucu hep sevmeye çıkmalı. Bir yerlerde biri tüm hisleriyle birinin hassasiyeti altındaysa, tüm hayatında yaşadığı şeylerin onu oraya götürdüğünü bilmesi lazım

my first days in California - Huntington Beach, Las Vegas, Grand Canyon, Santa Monica-

Alright, I wrote this one when I got back to my hometown from California and I can look at my memories closer. It is a half way blog because I was lazy to finish it ! I bearly got used there by then. Obviously, you know what i mean if you have been in Europe or Asia before. Well,I am from both of them at the samw time. Thats true if you think I am confused  a bit, we all are. ( Istanbul is a crazy and pretty place where is located between Asia and the eastern Europe.) they call it culture shock. It does not matter how many time you have traveled abroad but in the US you will exprience this. Yes I left temprory since I have roots there  ( tears drop).  Lets start with my first day. 4th of June!  Does it sound familiar? when I landed there it was America's 240th Birthday, the Independence Day, in other words, the day of fireworks! well, I thought that is how said welcome to me. I made positivizing! For the first week i had an trouble for finding the school. Rule: GET